• Achterhoek Cup

  Alle actuele informatie over de Achterhoek Cup vind je op https://www.achterhoek-cup.nl 

  Bestuursleden van v.v. VIOD uit Doetinchem o.l.v. voorzitter Anton Seggelinck, hebben in het jaar 2012 het initiatief genomen om de Achterhoek Cup te organiseren. Een jaarlijks terugkerend toernooi voor alle voetbalclubs uit de Achterhoek en omstreken. Alle Standaard Heren, Vrouwenteams en Jeugd Onder 15 teams uit de Achterhoek en omstreken kunnen zich aanmelden. De wedstrijden worden op de deelnemende sportparken gespeeld. Alleen de wedstrijden in de halve finale en de finale van het jaarlijkstoernooi worden afgewerkt op Sportpark Dichteren in Doetinchem, de thuishaven van v.v. VIOD.

  De Achterhoek Cup is een nieuw initiatief in de Achterhoek, een rijk gebied als het amateurvoetbal betreft. Een toernooi voor eerste elftallen, met als hoofdprijs een thuisduel tegen De Graafschap. Dit duel vindt plaats in de voorbereiding van het volgende seizoen. Het knock out-toernooi is een initiatief van vv VIOD, in samenwerking met De Graafschap. De scheidsrechtersvereniging Doetinchem en omstreken heeft haar volledige medewerking toegezegd en draagt zorg voor de scheidsrechters tijdens alle duels. De halve finales en de finale worden geleid door een neutraal trio.

  Een noviteit is dat een gele kaart bestraft wordt met een tijdstraf van 10 minuten. Bij twee gele kaarten volgt veldverwijdering. Gele kaarten worden niet gemeld bij de KNVB, waardoor dit geen gevolgen zal hebben voor competitie- nacompetitiewedstrijden. Een rode kaart wordt wel gewoon afgehandeld volgens de normen van de KNVB.

  Het toernooi wordt financieel mogelijk gemaakt door een hoofdsponsor als als subsponsors. De organisatie is in handen van VIOD uit Doetinchem. VIOD en De Graafschap hechten er grote waarde aan dat de rode draad van het toernooi moet zijn: ‘Zonder respect geen voetbal’… niet alleen nú maar áltijd!

  Fair Play Trofee: Na elke gespeelde wedstrijd bij de Standaard Heren en het Vrouwenvoetbal geven de scheidsrechters van SDO een cijfer aan de teams omtrent sportiviteit. Op basis van deze cijfers wordt er aan het eind van het toernooi bij beide categorieën één team verkozen tot sportiefste team van het toernooi en beloond met de Fair Play Trofee. Deze Trofee wordt uitgereikt door Scheidsrechters Vereniging Doetinchem en Omstreken.

  Bonus voor de Achterhoek Cup winnaar: thuis tegen De Graafschap: De Achterhoek Cup winnaar krijgt 50% van de recette van de wedstrijd tegen De Graafschap en behoudt alle inkomsten rondom die wedstrijd. De Graafschap zal haar 50% van de recette van deze wedstrijd terug laten vloeien naar het Regionaal Samenwerkingsverband Voetbal Jeugdopleidingen (RSVJ). Het RSVJ is het samenwerkingsverband met de amateurverenigingen in Gelderland. Vanwege de connectie met De Graafschap en deze afspraak, moeten de teams in de categorie Standaard Heren aangesloten zijn bij het RSVJ om mee te kunnen doen aan het toernooi.