G-Q0N4XYNWXY
 • Aan elkaar gewaagd

  10 okt 2021
 • Voorafgaande aan de uitwedstrijd in Zelhem tegen ZZC’20, was er een minuut stilte voor de vorige week overleden jeugdtrainer Roy Ebbers. Een mooi gebaar waar de meiden van v.v. VIOD MO17-1 op een respectvolle manier mee zijn omgegaan. Een andere bijzondere ervaring was voor keepster Frederique ; zij speelde vandaag tegen haar oude club. Gezonde spanning bij haar.
  De laatste twee ontmoetingen met deze tegenstander waren ruime nederlagen. Tijd om vandaag een resultaat te halen.
  Het zonnetje scheen, maar het veld was nog erg vochtig en dus glad. De tos was door VIOD gewonnen en de meiden gingen los. Ze waren feller dan ZZC’20, in het eerste gedeelte van de wedstrijd. Na een paar aanvallen die net geen doel troffen, waren het toch weer de wondersloffen van Lynn. Zij opende de score; 0-1. ‘Ik sprintte met de bal naar de goal en schoot de bal door de benen van de keepster. Toen kreeg ik de bal weer terug in mijn voeten en schoot ‘m rechts in de goal’.

  Tien minuten later viel toch wat onverwacht de gelijkmaker; 1-1.
  Dan is het wel een lekker gevoel dat de VIOD meiden net voor rust weer de voorsprong namen; Isa scoorde de 1-2. ‘We bouwden rustig op en speelden goed over. Toen kreeg ik een lange bal. Rende naar de goal en schoot met links onderin de rechter hoek. GOAL!.’
  Ruststand 1-2.

  Een paar kleine aanpassingen in de opstelling, vanwege wat fysieke klachten van sommige speelsters, was wellicht de reden dat de Zelhemse meiden al drie minuten na rust op 2-2 kwamen. De VIOD meiden rechtten hun rug. ZZC’20 kon niet lang van hun treffer genieten, want het was wederom Lynn, die twee minuten later VIOD weer op voorsprong zette (2-3). ‘Ik kreeg de bal van Kaya en sprintte naar de bal. Toen ik de bal had, sprintte ik naar de goal en schoot de bal hoog in de goal’, aldus Lynn.

  De wedstrijd bleef gelijk op gaan. Kansen voor beide teams. De spanning steeg. Zou VIOD dan in haar derde wedstrijd op rij tegen ZZC’20 een overwinning boeken?
  Tien minuten voor tijd gaf VIOD toch nog de voorsprong uit handen (3-3).Ook in de resterende tijd hadden beide teams nog de winst kunnen pakken.
  De uiteindelijke eindstand was terecht. Maar ja, als het team er zo dichtbij was, voelde het toch een beetje als een nederlaag. De meiden zelf vonden het jammer. ‘We hadden hier kunnen en misschien wel moeten winnen’….

  Volgende week zaterdag, 16 oktober, zal VIOD MO17-1 haar volgende thuiswedstrijd spelen. FC Trias MO17-1 komt dan op bezoek.
  De VIOD meiden nodigen jullie allen uit om te komen kijken.
  Aanvang 11.15u, op het hoofdveld (kunstgras).

  Tot dan!