• VIOD aan de bak

  19 okt 2020
 • Zaterdag 10 oktober 2020: VIOD MO15-1 - sc Westervoort MO15-1 (5-1)

  VIOD aan de bak

  Voorafgaande aan de wedstrijd tegen sc Westervoort MO15-1, stond VIOD MO15-1 eerste in deze competitie. De volle winst uit drie wedstrijden. Maar ook de meiden uit Westervoort waren de competitie goed gestart. Met 6 punten uit drie wedstrijden stonden ze voor deze wedstrijd op de derde plaats. De VIOD-meiden moesten dus aan de bak!

  De selectie van VIOD MO15-1 was weer compleet. Nog niet een geheel fitte selectie, maar iedereen was inzetbaar.
  Never change a winning system en dus begon VIOD MO15-1 in de vertrouwde 4-4-2 opstelling.
  In de verdediging begonnen (v.l.n.r.) Megan, Sterre, Floortje en Sam. Isa begon weer links op het middenveld. Jasmijn en Maud centraal. Floor aan de rechterkant. Anne en Kaya startten in de aanval.
  Vanaf de aftrap was het sc Westervoort MO15-1 dat direct de aanval zocht. Het leverde ook gelijk een eerste schot op, waar Frederique goed zicht op had en de bal klemvast pakte. Zij zou vandaag meer te doen krijgen dan de afgelopen twee wedstrijden bij elkaar opgeteld.


  De ‘Meiden van Staal’ namen snel het initiatief over. Dit leidde tot de eerste treffer voor VIOD MO15-1. Isa opende na vier minuten de score (1-0).
  Met een prachtige combinatie op het middenveld, werd met een diepe bal, dwars door de verdediging van sc Westervoort, Lynn gelanceerd. Ze omspeelde de keepster en schoot de bal in de goal. De assistent scheids stond op dat moment met zijn vlag te zwaaien, daar waar Lynn de bal kreeg stond ze net buitenspel. Helaas geen 2-0.


  Beide ploegen bleven voetballen. Alleen verloor VIOD een beetje de grip op het verzorgde spel. Ballen werden te snel, uit een soort paniek, weggetrapt. Combinaties in het overpassen waren weg. De druk op het doel van Frederique nam toe. En op het moment dat de bal hoog werd ingebracht, halverwege de VIOD helft en deze bal door Isa verkeerd werd opgevangen en weggewerkt, was het de aanvalster van sc Westervoort die oog in oog stond met keepster Frederique. Ze schoot de bal gedecideerd in (1-1). De VIOD-meiden konden weer opnieuw beginnen.


  Blijkbaar had dit tegen doelpunt positief effect op het team. De meiden kregen de grip op het spel weer terug. Met een positie verandering op het middenveld was er meer controle en zagen we weer prachtige combinaties ontstaan. Isa en Maud waren van positie veranderd, waardoor de snelle, creatieve Maud de linker flank voor haar rekening nam. Isa centraal op het middenveld, met de punt naar voren, was de baas over haar directe tegenstanders. Twee minuten voor rust plukte Kaya de bal uit de lucht en scoorde (2-1). Kaya; ‘Ik kreeg een voorzet van rechts en ik schoot deze erin’. Deze goal kwam letterlijk uit de lucht vallen. Maar wel fijn voor VIOD om met een voorsprong de rust in te gaan.

  Tijdens de rust gaf aanvoerster Floortje aan, dat er meer rust in het spel van haar team moest komen. Hoe? ‘Pitbull’ Kate werd voor de verdediging neergezet. Haar taak ‘stofzuigen!’.
  De VIOD meiden kwamen goed uit de startblokken. Ze wisten dat ze aan de bak moesten. Het was nog geen gewonnen wedstrijd.


  Maar het was weer Isa, die net als in de eerste helft, in de vierde minuut de stand op 3-1 zette.
  Met de energie die de meiden van VIOD ook in de tweede helft brachten, was het verzet van sc Westervoort gebroken. Behoudens een schot op doel, dat in het zijnet belandde, werden er geen kansen weg gegeven. Dus bleef het ook vandaag weer bij dat ene kadootje dat VIOD heeft weggeven! Voetballend bleef het spel er verzorgd uitzien. Aan de gedrevenheid van Lynn ‘Suikerspin’ kon je zien dat zij nog uit was op een doelpunt. Ze was het er immers niet mee eens, dat haar doelpunt was afgekeurd.
  Een kwartier voor tijd schoot Isa op het doel. Lynn vertelde dat zowel Isa als zij beiden voor de rebound gingen. ‘Ik pakte de rebound en schoot de bal in de goal’, sprak Lynn na afloop (4-1).

  In de slotfase bekroonde Isa deze wedstrijd met haar derde doelpunt (5-1).
  ‘Het was Floortje die een lange bal naar mij speelde. Ik rende achter de bal aan, om de keepster heen en schoot de bal in de goal’, aldus Isa.

  Met deze goede 5-1 overwinning verstevigt VIOD MO15-1 haar koppositie in de competitie. Vanwege de verscherpte maatregelen rondom Corona is de competitie voorlopig stilgelegd.