• 75 jaar geleden: 1e bestuur van vv VIOD (1945)

  13 mei 2020
  |
  • 0
 • Dit jaar staan we stil bij het feit dat Nederland 75 jaar geleden is bevrijd en dat we sindsdien in vrijheid leven. In dit kader van dit lustrum heeft VIOD een unieke foto.

  Net na de oorlog is de bovenstaande foto gemaakt van het 1e bestuur van VIOD, oftewel de R.K. Sportcentrale VIOD, zoals de vereniging genoemd werd. Een historische foto met de penningmeester en de secretaris van onze voetbalvereniging. De foto is nu 75 jaar oud!

  De penningmeester van dit bestuur is Calla Monasso. Ja, de vader van Carlo en opa van Koen en Karel. De secretaris is Henk Mulders. De anderen twee personen op de foto zijn medeoprichter Van Raay en kapelaan Hulshof, de geestelijke adviseur van de club op dat tijdstip en zat ook bij de jaarvergadering achter de bestuurstafel.

  Deze foto is de start van een project die August van Onna en John van der Kamp samen gaan oppakken om de cultuur van VIOD in beeld te brengen. De fotogalerie zal straks prijken in ons clubhuis. Naast de foto’s van Ereleden en Leden van Verdienste, ook foto’s van bestuursleden en voetballers die in het nu 91-jarig bestaan voor onze club actief zijn geweest.

  Foto: v.l.n.r.  Van Raay, Kapelaan Hulshof, Henk Mulders en Calla Monasso